Köpvillkor

1. Allmänna villkor
2. Frakt och leverans
3. Leveranstid
4. Betalning
5. Ångerrätt och bytesrätt
6. Reklamation av vara
7. Transportskador eller saknat paket


1. Allmänna villkor

För att lägga en order måste du ha fyllt 18 år. Produktinformation och priser lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar och slutförsäljning. Tänk på att produktbilderna inte alltid exakt återger produkternas verkliga utseende. Hur färgen återges kan bero på vilken typ av bildskärm du har och vilka inställningar den har. Köpvillkoren gäller vid köp på www.ekebymobler.se. Vid köp på plats i butik i Ekeby gäller delvis andra villkor.


2. Frakt och leverans

Fri frakt gäller alla köp över 1500:-. Vid köp för under 1500:- tillkommer en fraktkostnad på 89:- oavsett vikt eller volym.

2.1 Leverans

Större försändelser som exempelvis soffor, sängar och matgrupper levereras med våra egna bilar eller med Bring eller DHL hem till dig. Det innebär att dina varor levereras i paket, vardagar dagtid mellan 8-17*, till tomtgräns eller port förutsatt att en lastbil kan ta sig dit. In- eller uppbärning ingår inte men kan bokas till. På de flesta ställen går det även bra att boka till kvällsleverans. Kontakta oss i samband med ditt köp för att boka till inbärning och kvällsleverans. Kvällsleverans kostar 195:- och inbärning kostar 495:-. Kostnaden kan komma att faktureras till dig på en separat faktura.

Innan leveransen sker blir du aviserad via telefon eller sms av vår leveransavdelning, Bring eller DHL, för överenskommelse om leveransdag och ett tidsintervall. Inom 14 dagar efter att Bring eller DHL har aviserat om leveransen första gången, måste du kunna ta emot dina varor. Har en dag och tid för leverans överenskommits med dig och du inte är hemma eller på något sätt inte kan ta emot leveransen vid avtalat leveranstillfället, debiteras du en kostnad på 595:- för ny leverans.

Mindre försändelser, upp till 20 kg och kortare än 150 cm, skickas som paket till ett utlämningsställe nära dig. Där hämtar du ut paketet när det passar dig, dock senast inom 14 dagar. Avisering om när dina varor finns att hämta, kommer via sms eller avi i din brevlåda. Hämtar du ej ut ditt paket debiteras du med en kostnad på 295:-, detta för att täcka returfrakt och hantering. Denna summa debiteras antingen genom faktura eller som avdrag på returen, efter att varan återkommit oss.

Behöver du ändra leveransadress efter att din order lämnat vårt lager kan vi hjälpa dig med det till en kostnad av 250:-. För att minska leveranstiden kan din beställning i vissa fall skickas direkt från vår leverantör.

*Leveranstiderna kan avvika beroende på vart i landet du bor. Förbestämda leveransdagar kan förekomma och vi kan inte garantera att leverans sker till alla orter, alla dagar i veckan. Detta är särskilt förekommande om du bor på en ö eller i glesbebyggt område.

2.2 Hämta själv

Du kan välja att hämta dina varor själv på vårt lager under butikens öppettider. Vårt lager ligger i direkt anslutning till vår butik. Vi meddelar dig via telefon eller e-post när dina varor finns klara för avhämtning. Vid utlämningen ska du kunna uppvisa orderbekräftelse eller giltig legitimation. Vi har flera lånesläp som du kan låna utan kostnad.


3. Leveranstid

Vi arbetar för att leverera dina varor så snabbt som möjligt om inget annat avtalats. Leveranstiden kan variera mellan produkterna, därför finns det angivet under varje produkt hur snart vi kan leverera dina varor till dig. Alla leveranstider är preliminära och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager. Om du gör en beställning med flera varor som har olika lång leveranstid, skickas alla varor i en och samma sändning när samtliga varor ankommit till vårt lager. Skulle den angivna leveranstiden avvika kontaktar vi dig via telefon eller e-post. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.


4. Betalning

Vi erbjuder trygga och säkra betalningar med vår samarbetspartner Klarna. I kassan väljer du mellan betalsätten kortbetalning, direktbetalning, faktura och delbetalning.

4.1 Kortbetalning

Betala enkelt och smidigt med kredit- eller debitkort. Du fyller i dina kortuppgifter i kassan och pengarna dras direkt från ditt konto efter att du har klickat på ”Slutför köp”. Ingen kortavgift tillkommer. Klarna ansvarar för att betalningen sker säkert och att ingen kommer åt dina kortuppgifter när överföringen sker. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade och vi på Ekeby Möbler får aldrig tillgång till dina kortuppgifter.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

4.2 Direktbetalning

Med Klarna Betala Direkt kan du betala ditt köp direkt via ditt bankkonto. Betalsättet kräver ett giltigt bank-id. Första gången du använder betala direkt kan du behöva ansluta ditt bankkonto till Klarna, som vid kommande köp minns dina uppgifter för att du ska kunna handla och betala ännu smidigare. Pengarna dras inom 1-3 bankdagar efter att vi på Ekeby Möbler har skickat dina varor. Om pengarna inte kan dras, skickar Klarna istället en faktura till den mailadress du uppgav vid ditt köp.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

4.3 Faktura

Med Klarna faktura betalar du efter att du har fått din beställning, med minst 14 dagars betalningstid. Du behöver inte uppge dina kortuppgifter. Fakturan skickas till din mail i samband med leveransen och du kan enkelt ladda ner din faktura på klarna.se. När du har fått din faktura kan du ansöka om att göra om den till en flexibel delbetalning.* Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 29 kr eller 60 kr beroende på fakturabelopp samt en dröjsmålsränta om 24% plus gällande referensränta. Vid köptillfället kan en kreditprövning komma att göras. Detta innebär i vissa fall att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

*Delbetalning erbjuds bara till privatpersoner.

4.4 Delbetalning

Med Klarna Dela upp betalar du som är privatperson i din egen takt, med minst 50 kr per månad, och väljer mellan 3, 6 och 12 månaders betaltid. Du ansöker om att få dela upp din betalning hos Klarna. När du väljer att delbetala inkluderas fakturan i din kontofaktura hos Klarna, som skickas till dig i mitten av kommande månad. Kontakta Klarna för att få dina uppgifter om ränta och administrationsavgift. Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 29 kr eller 60 kr beroende på fakturabelopp samt en dröjsmålsränta om 24% plus gällande referensränta. Vid köptillfället kan en kreditprövning komma att göras. Detta innebär i vissa fall att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

Du kan läsa Klarnas fullständiga villkor här: klarna.com/se/villkor/.


5. Ångerrätt och bytesrätt

När du handlar på ekebymobler.se eller via telefon gäller distanshandelslagen. Du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du tagit emot varan. Varan ska returneras i originalemballage oanvänd och i originalskick. När du nyttjar ångerrätten eller bytesrätten står du som kund för returfrakten. Det är viktigt att du behåller kvittot för returen till dess att vi har bekräftat att varan har kommit fram till oss. Kontakta oss på kundservice@ekebymobler.se så hjälper vi dig.

Så snart varan är åter hos oss och synad av vår serviceavdelning görs en återbetalning/justering efter att fraktkostnaden dragits av från beloppet.

Ånger- och bytesrätten gäller inte om en produkt är specialtillverkad för dig, som exempel när du ändrat tyg på en soffa eller säng. Den gäller inte heller vid köp av sängkläder, täcken, kuddar, madrasser och överkast om originalförpackningen är bruten då dessa produkter räknas som hygienartiklar.


6. Reklamation

Du har enligt konsumentköplagen 3 års reklamationsrätt. Vi kontrollerar samtliga varor för eventuella fel i så stor utsträckning som möjligt, innan vi levererar dem till dig. Om det mot förmodan ändå är något fel på din vara måste du kontakta oss. Underlätta gärna din reklamation genom att dokumentera ev. synliga skador/förändringar med bilder.

När vi mottagit giltigt reklamationskrav kontaktar vi dig för avhjälpande av felet eller översänder eventuella returhandlingar. Vid retur av reklamerad vara står vi för returkostnaden. Vid eventuella reklamationstvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. En giltig reklamation förutsätter att alla skötselråd följts och normal aktsamhet iakttagits.


7. Transportskador eller saknat paket

Du som tar emot leveransen är ansvarig för att syna att paketet inte har några synliga skador och att kontrollera att rätt antal paket kommit fram innan du skriver under fraktsedeln. Skulle något avvika med din leverans måste det vara inskrivet på fraktsedeln och signerat av dig och föraren. Detta gäller även när du hämtar ut ditt paket hos post- och paketombud. Skulle paketet vara skadat är det ditt ansvar att få det noterat på utlämningskvittot tillsammans med butikens stämpel, datum och signatur.

Ta sedan kontakt med oss inom 3 dagar för att vi ska kunna hantera ditt ärende.

Du har 3 dagar på dig att packa upp och syna dina varor från det att du mottagit dem. Upptäcks en skada vid uppackningen skall detta anmälas till oss senast inom 3 dagar från mottagandet. Spara originalemballage för att reklamationen skall kunna hanteras korrekt. Kontakta oss på kundservice@ekebymobler.se och beskriv ditt ärende, ange ordernummer och skicka med bilder på emballage och produkten i helhet samt detaljbilder på skadan. Vi tar ej ansvar för eventuella dolda transportskador som anmälts senare än 3 dagar efter leveransdatum. Notera att varorna inte får förflyttas eller användas innan reklamationen är godkänd.